Přeskoč na obsah Přeskoč na navigaci Přeskoč na hledání

 Jméno *
 E-mail
 Web
 zpráva *
* Povinná položka

(5)
(5) Petra Krupková
Sun, 27 May 2018 12:18:03 +0000  /  37.77.244.***
url  email

Ahoj, na uhlících bylo moc krásně. Slíbila jsem vám raw recepty, fotky a videa. Kdo máte fb, tak fotky a videa najdete tam v uzavřené skupině "Láskouni". Přihlašte se do ní, rychle vás schválíme. :-) Pokud někdo nemáte fb, napište mi na mail pkrupkova@centrum.cz.

Sladké raw "bonbonky", které jste na uhlících ochutnávali jsou velmi jednoduché. Základem jsou datle, tvoří přibližně 50 % hmoty. Pokud máte velice výkonný mixér, můžete koupit celé datle a rozmixovat je. Jednodušší je koupit již umixované datle, u nás je mají ve zdravé výživě 1 kg za 65 Kč. Bohužel i tyto umixované datle mi zničily mixér, zavařil se, proto již raw bonbonky budu vždy dělat bez mixéru. Datlová hmota se uchovává v lednici, před výrobou bonbonků jí dám rozehřát (např. na pár hodin na sluníčko), aby změkla. Zbylých 50 % tvoří cokoliv, co máte rádi. Na uhlíky jsem přivezla verze s kokosem a arašídy. Arašídy je samozřejmě třeba částečně rozmixovat. Dochucuji buď raw kakaem, které je výborné a povzbuzující. Nebo karobem, ten používám pro děti, aby neběhaly ještě víc než obvykle. Do raw bonbonků či tyčinek můžete dát ale cokoliv jiného, co vám chutná, sušené ovoce, jakékoliv oříšky, superpotraviny... Výborné jsou se sušenými jablky a skořicí.
Můžete se podívat na několik videí s návodem
https://www.youtube.com/results?search_query=raw+ty%C4%8Dinky
Vzniklou hmotu pořádně "prohňácám" rukama. Pokud se to rozpadá, přidávám jako lepidlo kokosový olej. Množství přesně takové, aby se to slepilo, nedávám zbytečně víc.
Do svačinového boxu dám potravinovou folii, na to umačkám všechnu hmotu. Dám buď na krátkou dobu do mrazáku, nebo na delší do ledničku. Jakmile je hmota pevná, nakrájím. Ve všech videích vyrábějí tyčinky, já vyrábím malé jednohubky, přijde mi to jednodušší na výrobu a praktičtější na jídlo, hlavně pro děti.
Ve videích hotové tyčinky obalují, mně přijde praktičtější i ekologičtější nosit si je na svačinu v malých boxících.

(4) Alex
Wed, 19 October 2011 08:08:06 +0000  /  50.30.33.**
url  email

Great arictle, thank you again for writing.

(3) Dana
Wed, 14 April 2010 16:32:59 +0000  /  78.104.153.**
url  email

Ahoj Miro nebo kdo to spravujes :-) Zdravim z uplakane Vidne, kde kazdorocne touto dobou ucim. Objevila jsem tu Vase stranky, tak na ne jdu kouknout. Verim, ze se mas a mate vsichni dobre (my s Leosem i v ULURU jo :-) Budte zdravi a dobre mysli @Cochta

(2) Marek
Sun, 17 January 2010 13:57:30 +0000  /  85.207.205.***

http://skridla_puvodni.arcs.cz/pribehy.php3

(1) Marek
Sun, 17 January 2010 13:57:05 +0000  /  85.207.205.***

Původní stránka se zlomky příběhů

Miroslav Kašpar, holotropní dýchání, výroba bubnů, bubnování, indiánská sauna, chůze po žhavém uhlí - firewalking, mandaly, rodinné konstelace, práce se sny, šamanismus, Skřidla u Českých Budějovic

autor: www.arcs.cz & Rodinné konstelace